Hamarosan itt az iskolakezdés!

Az iskolakezdés nem könnyű feladat. Be kell szerezni a tanszereket, lehet, hogy új iskolatáskát kell venni és minden más nélkülözhetetlen felszerelést is be kell szerezni, viszonylag rövid idő alatt. De nem szabad megfeledkezni a tanulást támogató bútorokról és arról sem, hogy otthon is kényelmes legyen a tanulás.

A forgószékek kiválasztása senkinek sem egyszerű, hát még a gyerekeknek, főleg a legelső darabnál fontos jól választani. Kiemelt szempont, hogy kényelmes és ergonomikus legyen, mert a gyerekek így is sok időt töltenek ülve az iskolában. A legjobb döntés és a legegyszerűbb is, ha a gyermek velünk tart a vásárlás során. Ajánlott már ilyenkor, augusztus elején elindulni, körbejárni a boltokat, mert a kicsik hamar megunják a vásárlást, elfáradnak, nem tudnak figyelni. Érdemes inkább többször rövidebb időre menni, minthogy a türelmetlenségünk miatt rosszul válasszunk. Lehet, hogy elsőre nem fogjuk megtalálni a tökéleteset, de ha időben elkezdünk keresgélni, akkor már az iskolakezdés első napjára rátalálhatunk a tökéletes forgószékre, arra, ami a gyerek számára a legmegfelelőbb.

Sokan kisiskolás korú gyermekeik számára inkább az alacsonyabb árfekvésű, kisméretű asztalokat, forgószékeket részesítik előnyben, de jó, ha odafigyelünk a minőségre is. Azok az olcsó, sokszor minőséget nélkülöző bútorok, amelyeket átmeneti céllal vásárolnak a szülők a kisiskolások számára, csak néhány évig bírják a kiképzést, gyorsan kinőhetőek, hamar elhasználódnak.

Ezért fontos, hogy megismerjük a kiválasztott termék pontos „tudását”!

  • Állítható-e a magassága?
  • Dönthető-e a háttámlája?
  • Milyen a forgószék rugózása?
  • Milyen teherbírással rendelkezik?
  • A stabilitást biztosító talapzat megfelelő-e?

Ezeknek és a további kérdéseknek a tisztázásában az alábbi videónk lehet segítségére:

 

A videó mellett régebbi bogbejegyzéseink is segíthetnek a vásárlásban:

Iskolakezdés örömmel – akciók

Kezdődik az iskola! Forgószék kell a gyereknek.

Iskolakezdés akciós áron

Az íróasztal és a szék befolyásolja az iskolai teljesítményt?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.