Hamarosan itt az iskolakezdés!

Az iskolakezdés nem könnyű feladat. Be kell szerezni a tanszereket, lehet, hogy új iskolatáskát kell venni és minden más nélkülözhetetlen felszerelést is meg kell vásárolni, viszonylag rövid idő alatt. De nem szabad megfeledkezni a tanulást támogató bútorokról és arról sem, hogy otthon is kényelmes legyen a tanulás.

A forgószékek kiválasztása senkinek sem egyszerű, hát még a gyerekeknek, főleg a legelső darabnál fontos jól választani. Kiemelt szempont, hogy kényelmes és ergonomikus legyen, mert a gyerekek így is sok időt töltenek ülve az iskolában. Például a karfás székek megfelelő kényelmet biztosítanak a kezek számára és növelik a gyerekek biztonságérzetet is. A legjobb és legegyszerűbb döntés, ha a gyerek is velünk tart a vásárlás során. Ajánlott már ilyenkor, augusztus elején elindulni, körbejárni a boltokat, mert a kicsik hamar megunják a vásárlást, elfáradnak, nem tudnak figyelni. Érdemes inkább többször rövidebb időre menni, minthogy a türelmetlenségünk miatt rosszul válasszunk. Lehet, hogy elsőre nem fogjuk megtalálni a tökéletes gyerek forgószéket, de ha időben elkezdünk keresgélni, akkor már az iskolakezdés első napjára rátalálhatunk a tökéletes darabra, ami a gyerek számára a legmegfelelőbb.

Az asztal, szék áránál sokan a kisiskolás korú gyermekeik számára inkább az alacsonyabb költségű, kisméretű darabokat részesítik előnyben, de jó, ha odafigyelünk a minőségre is. Azok sokszor minőséget nélkülöző olcsó székek, amelyeket átmeneti céllal vásárolnak a szülők a kisiskolások számára, csak néhány évig bírják a kiképzést, gyorsan kinőhetőek, hamar elhasználódnak.

Ezért fontos, hogy megismerjük a kiválasztott székek pontos „tudását”!

  • Állítható-e a forgószék magassága?
  • Dönthető-e a forgószék háttámlája?
  • Milyen a forgószék rugózása?
  • Milyen teherbírással rendelkezik a kiválasztott forgószék?
  • A forgószék stabilitást biztosító talapzata megfelelő-e?

Ezeknek és a további kérdéseknek a tisztázásában az alábbi videónk lehet segítségére:

 

A videó mellett régebbi bogbejegyzéseink is segíthetnek a vásárlásban:

Iskolakezdés örömmel – akciók

Kezdődik az iskola! Forgószék kell a gyereknek.

Iskolakezdés akciós áron

Az íróasztal és a szék befolyásolja az iskolai teljesítményt?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük