Kezdődik az iskola! Forgószék kell a gyereknek.

Hamarosan itt az iskolakezdés, amikor az iskolai tanszerek beszerzésén kívül arra is gondolni kell, hogy otthon kényelmes és ergonomikus környezet várja a gyermekeket.

Mivel a gyerekek az iskolában nagyon sok időt töltenek ülve fontos, hogy legalább otthoni környezetben ügyeljünk a megfelelő ülőhely biztosítására és a számítógéppel való munka, a rajzolás vagy a házi feladat se legyen az ülés szempontjából megterhelő.  Különösen fejlődő korban fontos erre odafigyelni, mert a rossz ülésmód hát- és gerincproblémákhoz, fejfájáshoz és testi deformitásokhoz vezethet.

Egy jó forgószéken állítható a háttámla és a szék magassága, egy komolyabb széken akár az ülésmélység és a karfa is. A jó gyerekforgószék ellenáll a kitartó mocorgásnak és a több órán át tartó terhelésnek. A választás legfőbb szempontja természetesen az, hogy kényelmesnek érzi-e a terméket leendő tulajdonosa és tetszik-e neki.

Érdemes figyelembe venni néhány praktikus szempontot!

 

Több kutatás kimutatta, hogy a tanulás és az otthoni munkavégzés során kiemelt szerepet játszik a szék, amin ülünk. Nem csak egészségi állapotunkat, hanem hangulatunkat is meghatározhatja. Ennek megfelelően számos funkcionális és esztétikai kérdést kell megfontolnunk a kiválasztás során.

  1. Ismerjük meg a termék pontos tudását!
  2. Állítható-e a magasság?
  3. Van-e megfelelő stabilitást biztosító talapzat?
  4. Dönthető-e a háttámla?
  5. Milyen a forgószék dőlésszöge, rugózása?
  6. Milyen mértékű teherbírással rendelkezik?

A székvásárlás talán azoknak a legnehezebb, akiknek gyermeke most kezdi az első osztályt. Az első tanítási nappal nem csak a kisgyermek élete változik meg, hanem a gyerekszoba is, ahova a kikapcsolódás és a felhőtlen játék mellé a tanulás, dolgos hétköznapjai is „betolakodnak”.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. hosszú évek tapasztalata alapján azt tanácsolja, hogy a gyerekszobában kialakított tanulósarok íróasztala mindig nyugodt, fix helyre, a szoba legjobban megvilágított részére kerüljön. Ne közvetlenül ajtó vagy ablak közelébe, mert a kicsik figyelme még könnyen elkalandozhat! Első osztályosoknál sokan kifejezetten gyermekíróasztalt és -széket keresnek, ami stílusában, színében és formájában még játékosságot tükröz. Ám, ha csemeténk figyelme könnyen elterelhető, akkor inkább törekedjünk az egyszerűbb kialakítású bútorok vásárlására.

Nagyon fontos, hogy a szék használója egészen a széktámláig hátracsúszhasson és közben talpa a földön maradjon (comb és lábszár 90 fokos szögben), illetve, hogy a támla olyan helyen és helyzetben legyen, hogy a medencecsont és a derék neki tudjon dőlni. Ellenőrizzük, az ülőfelület vízszintes vagy enyhén lejtő beállítását és, hogy elülső széle ne legyen éles és, a vérkeringést gátolva, ne nyomja a combot! Fontos az ülőfelület kényelme is (sem nagyon süppedős, sem túlzottan kemény)! Érthető, ha az alsó tagozatos évekre inkább alacsonyabb árfekvésű, kisebb méretű asztalokat részesítenek előnyben a szülők, de jó, ha mindenki odafigyel a minőségre és a tartósságra is. A tanulásra való szoktatás mellett az egyik legfontosabb szempont a szülő számára a bútorok kényelmessége, biztonsága és nem utolsó sorban „egészségmegőrző” jellege kell, hogy legyen. Az átmeneti asztalok, melyek csak néhány évig vannak használatban gyorsan kinőhetők, többnyire kevés férőhellyel rendelkeznek és néha – a növekedés miatt – nem is egészen egészségbarátok. Így, a vidámabb, színesebb megjelenés, a játékos fogantyúk mellett a kerekített formák, a minőségi anyagok és a könnyű összeszerelhetőség szinte megfizethetetlen előnyt jelent. 

 

 

A hosszú élettartam érdekében a forgószék mozgó alkatrészeit évente egyszer érdemes valamilyen kenőzsírral bekenni, illetve a csavarokat, rögzítő elemeket időről időre ellenőrizni, meghúzni. Székek választásakor fix vagy állítható magasság között dönthetünk, így annak, aki nem csak néhány évre vásárol célszerűbb az állítható magasságú széket vennie.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. a legkiválóbb minőséget képviselő termékek forgalmazásával, ingyenes termékösszeszereléssel járul hozzá minden iskolás évkezdéséhez, és talán egy kicsit a jó bizonyítványhoz is.

Nálunk minden gyerek megtalálja a neki tetsző széket.

 

Annak érdekében, hogy jó minőségű és kedvező árú termékeket vásároljon érdemes ellátogatni áruházunkba. Folyamatos akciókkal várjuk vásárlóinkat! Óriási, azonnal elvihető raktárkészletünk mellett lehetőség van katalógusból történő egyedi megrendelésre, így az egyedi, különleges darabok is megérkezhetnek még az iskolakezdésre.

Külön figyelmet fordítunk arra, hogy a lányok és a fiúk is megtalálják a hozzájuk közelálló széket. Sportimádók, mesefigurákat kedvelők és az idősebb korosztály is megtalálja a kedvére, kényelmére való széket.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. áruházában sok ezer szék és azon belül is rengeteg fotel, gyerekforgószék, ifjúsági forgószék, vezetői és irodai forgószék várja Önt! Iskolakezdés alkalmával az akciók sem maradhatnak el!

 

Kiemelt ajánlatunk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük