Használati és kezelési útmutató

Kedves Vásárlónk!

 

Örömünkre szolgál, hogy áruházunk egy terméke elnyerte tetszését és azt megvásárolta. Szeretnénk, ha a termék a használat során is maximális örömet és kényelmet biztosítana Önnek! Ezért annak érdekében, hogy hosszú ideig megelégedéssel tudja használni a megvásárolt bútordarabot, engedje meg, hogy néhány általános, hasznos tanáccsal, információval lássuk el termékünk használatba vételét megelőzően. Kérjük, fordítson néhány perc figyelmet az alábbiakban leírtakra!

 

Használat

Annak ellenére, hogy a felhasznált anyagok biztosítják a bútor tartós használatát, bánjon vele kíméletesen! Különösen az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:

 • A bútort száraz helyen ajánlatos elhelyezni, illetve használni vagy tárolni. A nedvesség és a pára károsan hat a bútorszerkezetekre.
 • Külső káros hatásoktól pl.: sugárzó fénytől, hőtől (meleg edény), a túlzott nedvességtől, vegyszerektől óvjuk a bútort, mert a felületén ezek a hatások elszíneződést okozhatnak.
 • Ha a termékeket (kifejezetten fa és furnéros bútorok) tartósan víz éri, akkor az maradandó károsodást okoz.
 • A bútort rendeltetésszerű használattól eltérő módon igénybe venni nem szabad!
 • A fa alapszínéből és eltérő jellegű erezetéből eredően színeltérések adódhatnak, ezért az Ön által megvásárolt darab eltérhet a kipróbálttól.
 • A tömör fa és a préselt lemez természetes alapanyagok. Még, ha ugyanabból a darabból készülnek is a bútor egyes elemei, akkor is lehetnek a természetes anyagok jellegéből adódó különbségek színben, szerkezetben és karakterben, melyek által más-más hatása lehet a felületnek, a lakkozásnak. Az ebből adódó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni.
 • A széken ne „hintázzon”, mert az egyrészt balesetveszélyes, másrészt a nem rendeltetésszerű használat miatt romlik az állványszerkezet tartóssága, a lábszerkezet meggyengül és a fémlábak üléshez való rögzítése kitörhet.
 • A szék ülésén állni, illetve a terméket rendeltetésszerű használattól eltérő módon igénybe venni nem szabad. Kerülje a karfákra vagy a háttámlákra való ülést, mert ez károsodást okozhat és balesetveszélyes!
 • A rakásolható székeket csak az előírt magasságig (3-6 darab szék) lehet egymásba helyezni, az egymásba rakott székeket csak kíméletesen lehet mozgatni, szállítani. A helytelen szállításból adódó károkért a gyártó nem vállal felelősséget.
 • A fényezett felület nem karcálló. Éles, érdes felületektől, valamint víztől, vegyszertől óvni kell!
 • Felhívjuk Vásárlóink figyelmét, hogy a most divatos padlóburkolatok némelyike könnyen karcolódik, ezért célszerű a padlók védelme érdekében filc vagy egyéb koptatót tenni a termék lábára. (A termék áthelyezését ilyen esetben megemelt állapotban javasoljuk.)

 

Tisztítás, kezelés

 • A fényezett felületet a portól száraz ruhával tisztítsuk meg. A kereskedelemben kapható vegyszeres bútortisztítóval történő kezelést nem ajánljuk.
 • A csővázas, fémszerkezetes székeket ne kezelje maró hatású anyagokkal, mert az a felületet mattá, kopottá alakíthatja.
 • A kárpitfelületek tisztítása elvégezhető a kereskedelemben kapható száraz hab képzésű tisztítóval, a tisztítószeren található útmutató figyelembevételével. Célszerű tisztítás előtt a színtartóssági próba elvégzése egy nem látszódó helyen. A kárpitrészek szerves oldószerrel való tisztítása tilos (pl.: aceton, benzin stb.). A ruházat által okozott sérülések és elszíneződések nem tekinthetők bevonó anyag hibának, ezért erre felelősséget nem tudunk vállalni.
 • A Novalife-jellegű szövetek (szerkezetileg a bőrhöz hasonlítanak, megjelenésük viszont egy bársonyos minőségű kárpitra emlékeztet) mindennapos szennyeződéseit egy puha törlőkendő és tiszta víz (!) segítségével távolítsa el.

 

Általánosságban tilos a szemcsés súrolószerek, nitro alapanyagú szerek használata!

Amennyiben bútorát sérülékeny padlóra (pl. csiszolt parketta) helyezi, úgy a lábak aljára és a bútor alján lévő fémütközőkre javasoljuk öntapadós filckorongok felragasztását. Ezzel elkerülheti, hogy a lábak alá kerülő por egyéb szennyeződések a padlót megsértsék. Az ezekből adódó sérülésekért felelősséget nem vállalunk!

Köszönjük, hogy üzletünkben vásárolt!

További tisztítási javaslatokat és útmutatót a Gyakori kérdések oldalon találhat!

Comments are closed