SPOGA kiállítás és vásár

A Kölnben évente megrendezett SPOGA kiállítás és vásár a kertészeti szakma egyik legrangosabb eseményének számít. Idén 57 ország 1774 kiállítója mutatta be legújabb termékeit a nagyközönség számára.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. és kollégáink is kint jártak, hogy tájékozódjanak a jövő évi újdonságokról, a legfrissebb trendekről és hóbortokról. 

[Not a valid template]

 

 

A több mint 25.000 látogatót vonzó háromnapos kiállításon és szakvásáron minden kerttel kapcsolatos újdonság, mint kerti bútorok, kerti és kemping felszerelések, grill és barbecue, kertépítés, víz- és világítástechnika, kiszolgáló épületek és felszerelések megtekinthetők. Dizájn szempontjából úgy tűnik, hogy még hosszú időre marad a teraszok elengedhetetlen, örök darabja a rattan, a szintetikus rattan, így a körkörösen fonott rattan ülőgarnitúrák segítségével, akár egy jól és ráadásul természetes fénnyel megvilágított nappalinak is érezhetjük a természetet. Minőség és kivitel tekintetében a fonatok egyre szebbek és igényesebbek, a motívumok pedig körkörösen és búzafonás szerűen kivitelezettek. Újdonságként idén megjelent a csipkeszerű „áttört” motívum, ami rendkívüli és különleges látványt eredményez egy-egy termék számára. A másik érdekesség a széles szálú fonat, amely mozaikszerű hatást keltve, a ritkábban „szőtt” rattanszálas székek esetében pókhálóhoz hasonlóvá teszi az ülőbútorokat. Bár külföldön továbbra is a fehér szín dominál, a hagyományosan bevezetett színek mellett megjelentek a világosbarna bútorok is. (Hazánk egyelőre nem igazodott a külföldi trendhez és a fehér szín még nem tölt be vezető szerepet, mert a vásárlók praktikum szempontjából továbbra is a sötétebb színeket keresik.)

Az előrejelzések szerint azonban a rattan és a fém kombinációja lesz majd az igazi hódító divat, és jövőre tarolni fog a fémszékek és rattan bútorok tökéletes egyvelege annak ellenére, hogy a retro bútorok továbbra is őrzik népszerűségüket. Ezek a rendkívül könnyen tárolható, 70-es éveket idéző összecsukható fémszékek a teljes színskálát felvonultatták a vásáron. A szakemberek és a vásárlók egyöntetű véleménye, hogy hódításuk azért fog folytatódni, mert a vendéglátásban fontos szempont, hogy az ilyen termékek összecsukva vagy egymásba rakva nem csak kevés helyet foglalnak el, hanem a rossz időjárási viszontagságokat is jól bírják.

Mindezek mellett elmondhatjuk, hogy reneszánszukat élik az összecsukható fából készült székek és az asztaloknál is meghatározó szerepet tölt be a rattan üveglappal kombinált változata.

A jövő évi trend a nagy launge szettek széles választékát is kínálja, melyeket bárki kedvére variálhat a különböző formák, kivitelezés és szín tekintetében. A kiegészítők is nagy hangsúlyt kapnak. Az asztal köré rattan puffokat tehetünk, rattan térelválasztókkal hangulatos zugokat alakíthatunk ki, zöld növényeinket rattan vagy teakfa virágtartók segítségével még tetszetősebbé varázsolhatjuk. Így nem csak egy közösségi tér, terasz, hanem egy otthoni erkély is új perspektívát kap. A napozni vágyók a különleges formájú napozóágyakból válogathatnak, a megszokottól egészen a francia ágy méretűig, melyekhez választhatunk – a naptól teljes mértékben védő – nagyobb vagy kisebb méretű legyező, esernyő formájú árnyékolót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük