Még több kiállító és látogató az „Aquatherm 2012”-n

13 országból 280 kiállító és 20.842 látogató vett részt a kétévente megrendezett Aquatherm szaniter, víz és fűtéstechnikai kiállításán.

A 2010-es év után ismét Bécs adott otthont az Aquatherm kiállításnak. A 2012. január 24-27 között megrendezett szaniter, víz- és fűtéstechnikai kiállításon a két évvel korábbinál 10 százalékkal több, kereken 280 kiállító mutatta be termékeit a közel 21.000 érdeklődőnek. A szervező Reed Exhibitions szerint a vásárváros a három nap alatt mintegy 6 százalékkal több látogatót köszöntött, mint két évvel korábban. A cég vezetősége szerint örvendetes, hogy a korábbi évek tendenciájával szemben nem csupán Bécsből és környékéről érkeztek az Aquatherm látogatói, hanem sokan jöttek Ausztria távolabbi tartományaiból, főleg Felső-Ausztriából és Stájerországból. Továbbá minden tizedik látogató külföldről érkezett, 40 százalékuk Németországból.

Újdonságok az építési szezon előtt

A tavaszi építési szezon kezdete előtt minden érdeklődő, építtető és kivitelező számos újdonságot ismerhetett meg a fűtés, szellőztetés, klímatechnika, épületmenedzsment, valamint a fürdőszoba, illetve szaniteráru területén. A formatervezésben az átlátszó üvegfelületek és a letisztult formák domináltak, míg a felvonultatott termékek közül a modern, keret nélküli zuhanykabinok és zuhanyfalak, továbbá az egyre keresettebb wellness-termékek kerültek a figyelem középpontjába. A környezettudatos építkezés ma virágzik Európa-szerte, így a kiállításon is számos olyan víz- és energiatakarékos megoldás mutatkozott be, amelyek úgy használnak radikálisan kevesebb energiát a háztartásban, hogy a felhasználók komfortérzete sem csökken. A látogatók optimisták a jövőt illetően: a megkérdezettek 94 százaléka volt elégedett vagy nagyon elégedett saját szektorának jelenlegi gazdasági helyzetével, míg 90,26 százalék a következő 12 hónapban is jelentős javulást vár.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük