Home Office a teraszon, avagy a tavaszi felszabadulás munkavégzés során!

Home Office a teraszon, avagy a tavaszi felszabadulás munkavégzés során!

Bizonyára idénre már mindenki unalomig bele szokott a home office-ba.

 

Ha kedveljük az otthonról végzett munkát vagy inkább már véget vetnénk neki, akkor is törekedhetünk arra, hogy a legjobbat hozzuk ki belőle! A téli hónapok csak még jobban rányomták a bezártság bélyegét a home office-ra, hiszen azt a kevéske napsütést is csak bentről szemlélhettük. Áprilisra azonban reméljük, hogy valóban élvezhetjük a tavasz nyújtotta felszabadulást. Hát költöztessük ki az otthoni irodánkat a teraszunkra vagy erkélyünkre!

Első lépésként a teraszunkon vagy erkélyünkön kell kialakítanunk a számunkra legkényelmesebb dolgozósarkot. Hiszen ahhoz, hogy élvezhessük a tavaszi felszabadulás érzését munkavégzés során a megfelelő munkakörnyezet megteremtése elengedhetetlen. Ha ezen a lépésen már túl vagyunk, akkor jöhet egy megfelelő felület, amin dolgozhatunk. Mivel általában a munkánk nagy részéhez elengedhetetlen a laptop használata. Éppen ezért az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály egy nagyon praktikus, ráadásul állítható alternatívát nyújt mindenki számára, aki kényelmesen és szabadosan szeretné élvezni a kint eltöltött munkaidejét. Ez nem más, mint egy laptop állvány, amelynek fekete acél váza van. Ahogy korábban említettük, maga az állvány állítható, így mindenki számára ideális választás lehet. Főleg azok számára nyújthat nagyon kedvező megoldást, akik az erkélyről kívánják végezni a home office-t. Ha pedig ülés helyett állva dolgoznánk, még az is lehetséges.

A második legfontosabb lépés a kényelmes ülőhely biztosítása. A valódi munkavégzéshez elengedhetetlen egy jó szék, ugyanis, ha nem megfelelő az ülőhely, akkor az okozhat némi hát- és nyakfájdalmat, ami a munka rovására is mehet. Hogy ezt elkerüljük, ki kell választanunk egy kényelmes és stabil ülőalkalmatosságot, legjobb esetben ez egy forgószék lenne, de nem csak ez lehet a jó megoldás.

Már korábbi cikkünkben írtunk arról, hogyan is érdemes a számunkra megfelelő széket kiválasztani.

 

Így ezekkel a tippekkel és tanácsokkal bele is vághatunk a választásba. Ha már a számunkra ideális ülőalkalmatosságot sikerült beszerezni, akkor már csak a terasz vagy erkély padlózatát kell szemügyre venni. Hiszen, ha forgószékről van szó, akkor okozhat némi gondot, ha a padlófelületén a szék görgői. Ez nem kényelmes és ráadásul balesetveszélyes is. Ezt a problémát könnyen orvosolhatjuk, hiszen egy jó és megfelelő forgószék-alátéttel e problémák kiküszöbölhetőek. Előnye az, hogy maga a szék könnyen és rendeltetésszerűen mozoghat a felszínén, mi több még a kültéri padló felületét is megóvhatjuk vele.

Természetesen, ha erkélyünkre vagy kisebb teraszunkra nem igazán szeretnénk kivinni mindennap a „mini” irodánkat, abban az esetben egy méretben megfelelő és jól megválasztott, kényelmes székkel rendelkező, kültéri garnitúra pompás megoldás lesz a számunkra.

A harmadik lépés nem más, mint a kinti zajok kizárása. Persze, ha korábban egy forgalmas irodában töltöttük el mindennapjainkat, vagy csak egyszerűen nem zavar minket egy kis lárma akkor nincs más teendőnk, mint élvezni a természet hangjait. Mindazonáltal, ha érzékenyebbek vagyunk a zajokra, illetve, ha már megszoktunk a munkavégzés közbeni békés csendet. Ilyen esetben ajánlatos beszerezni egy zajszűrős fülhallgatót, ezzel élvezheti mindenki kedvenc zenéit, ráadásul a természet lágy ölén!

Reméljük, sokaknak segítettünk a home office-t jobbá tenni, így tavasszal is és megvalósulhat a home office teraszon is.

 

Ha bármilyen kérdése merülne fel, akkor nyugodtan keresse az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály munkatársait elérhetőségeink egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük