5 tipp – Tökéletes forgószékvásárlás home office idején

5 tipp – Tökéletes forgószékvásárlás home office idején

Március 8-án újra bevezették azt a korlátozást, amely a saját biztonságunkat szolgálva ismét otthonunk fogságába kényszerít bennünket vagy az irodai dolgozókat.

A változás elég hirtelen érte az embereket, még akkor is, ha lassan több mint egy éve élünk együtt a COVID-dal. Mostani cikkünkben olyan tippeket adunk, amelyekkel igyekszünk körbejárni az ilyenkor előtérbe kerülő legfontosabb témát: tökéletes forgószékvásárlás home office idején.

Nagyon fontos leszögezni már az elején, hogy a jó forgószék egy olyan munkához, amely huzamosabb ideig ülő testhelyzetet kíván, elengedhetetlen a munkavégzés során. A kényelmes ülőhely, ebben az esetben a megfelelő komfortot biztosító forgószék.

A Székkirály oldalán egy részletes kereső található, amely nagy könnyebbséget jelent mindenki számára, ha keresni kell a termékek között. Ezzel már szemléltettük is a jó kiindulási pontot, így most következzenek a tuti tippek:

1. Figyeljük meg, mérjük meg, mekkora hely áll a rendelkezésünkre!

Igen, fontosak a méretarányok! Például, ha túl nagy széket választunk egy átlagos vagy annál kisebb helyiségbe, akkor túlzsúfoljuk a teret. Ráadásul a túl nagy forgószék nem csak a mozgásteret gátolja, de biztos, hogy nem lesz ideális a komfortérzetünk számára sem. A megfelelő környezet megteremtését követően, a legfontosabb szempont mindig a saját igényünk. Igazítsuk, a forgószéket magunkhoz és ne fordítva! Korábban már adtunk tanácsokat a forgószékválasztáshoz egy videóban: 

 

Ez végigveszi, hogyan történjen meg a jó forgószékválasztás. Megtudhatjuk, hogy a szék méretének pontosan igazodnia kellene az azt használó ember méreteihez, hogy kellő kényelmet és biztonságot nyújtson számára. Ugyanis, ha a szék háttámlája túl alacsony vagy éppen túl magas, akkor az nem tartja megfelelően a vállakat, ez a probléma egy idő után rossz testtartáshoz és hátfájáshoz vezethet.

A karfa mérete és kialakítása sem mindegy. Hiszen egy munkaszék esetében, az is nagyon lényeges, hogy az alkarunkat hogyan tartjuk, illetve pihentetjük. A videóból megismerkedhetünk a forgószékek típusaival is.

A videóban lévő sok hasznos tanácsot most kiegészítjük azzal, hogyan válasszunk otthonról, látatlanba, azaz kipróbálás nélkül tökéletes forgószéket home office idején.

A jelenlegi járványhelyzet miatt sokszor csak online van lehetőségünk a forgószékek megtekintésére. Így erősen ajánlott, előzetesen lemérni méreteinket, s ezeket az adatokat összevetni a Székkirály weboldalán található forgószékek termékadataival, hiszen a termékek pontos paramétereinek feltüntetésével is szeretnénk segítséget nyújtani a választáshoz.

Ha kiválasztottuk az ízlésünknek megfelelő forgószéket, és lejjebb görgetünk, akkor megtaláljuk a termék részletesen leírt paramétereit. Az információk alapján, azt tanácsoljuk, hogy mindenki végezzen otthonában méréseket. Használjunk segítségként például egy étkezőszéket. A hangsúly azon van, hogy mindent IS mérjünk le. J S csak azután kalkuláljunk!

2. A következő tippünk a hatékonyabb választás elősegítése érdekében az, hogy igazítsuk a jelenlegi munkakörnyezetünkhöz a leendő forgószékünket!

Gondolunk itt az íróasztal magasságára és elektronikai eszközeink kényelmes, elérhető szemmagasságára. De nem feltétlenül tudja mindenki biztosítani a kényelmes dolgozósarkot, sokan például egy étkezőasztalnál folytatják a mindennapos munkát. Nekik azt ajánljuk, hogy a termékparaméterek mellett vizsgálják meg, hogy a közvetlen környezetükben milyen egyéb bútordarabok könnyítenék meg az ülőmunkát!

3. A harmadik szempont nem más, mint a szék megjelenése.

Mindenki szeretné otthona színeihez, stílusaihoz igazítani bútordarabjait, esetünkben most az otthoni kialakítású irodánkhoz megfelelő színű és ízlésű darabot keresünk! Lényeges szempont a stílus, a forma és a kialakítás is. Lehet egy forgószék váza fából vagy fémből, fontos a teherbírása és a megerősítése, az alkatrészek anyaga, kialakítása. Kényelmi szempont alapján választhatunk, hálós vagy éppen sűrű szövéses anyagú, textilbőrrel bevon széket. Szerencsénkre a Székkirály kínálatában mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő darabot. Ugyan nem tűnhet annyira hasznos tippnek, de gondoljunk csak bele, hol is dolgoznánk szívesebben? Egy olyan helyiségben, ahol még az árnyalatok és a formák sem hasonlítanak vagy egy olyan helyen, ahol egységes és ízléses bútordarabok vannak jelen?

4. A negyedik tipp, hogy ne csak a szemmagasságban lévő dolgokat vizsgáljuk, hanem tekintsünk lefelé is!

Bizony, az sem mindegy, hogy milyen padló van a dolgozósarkunkban. Így, ha kényes, és félő, hogy a forgószék görgője megsértené azt, akkor ajánlatos egy forgószék alátétet beszerezni. A tökéletes forgószékvásárlás home office idején is odafigyelést igényel.

5. Az utolsó tipp a funkcionalitásra tér ki részletekbe menően.

Ha emlékszünk még a fentebb említett videó tanácsaira, akkor a háttámla és a karfa mobilizálása is sokat számít. Igyekezzünk olyan forgószéket választani az online kínálatban, ami a mi javunkat szolgálja. Sokféle a választék ebből a szempontból is. Válogathatunk például a megerősített mechanikájú lábalkatrészek sokaságából, illetve az ülésmagasság szabályozó szerkezetek színes választékából is. Illetőleg, hogy a háttámla mennyire dönthető vagy mozgatható, az állíthatóságról nem is beszélve. Valamint az is lényeges, hogy milyen a háttámla anyaga, hálós vagy tömör, illetve, hogy a szék karfás vagy karfa nélküli. Mivel nem vagyunk egyformák és ez nagyon helyes, hogy így van! Így mindenki könnyűszerrel megtalálhatja a megfelelő forgószéket.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruháza, igazodva a jelenlegi korlátozásokhoz, ugyan zárva tart a törvényeknek megfelelően, viszont, aki előzetesen online megtekintette azt a forgószéket, amely az igényeinek és paramétereinek megfelelő, valamint környezetéhez illő, annak személyes megtekintési lehetőséget tudnak biztosítani a Székkirály munkatársai.

Tekintve, hogy a rendelet szerint minden olyan üzlet, amely a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusít nyitva lehet. Tehát megvalósulhat a tökéletes forgószékvásárlás a lezárások idején is. Ilyen esetben lehetőség van a személyes átvételre is. Ennek fényében, áruházunk reggel 10:00 és délután 16:00 óra között elérhetőségeinken akár telefonos megrendelést is fogad, ezt követően az üzletben átvehető a munkavégzéshez szükséges eszköz. Ebben az esetben azonban csak készpénzzel történő fizetésre van lehetőség!

A teljes körű online vásárlása zavartalanul zajlik. Ön igénybe tudja venni az Impala házhoz szállítását vagy futárszolgálatát. A szállítási feltételek a szék típusától függően vehetőek igénybe, amelyet a rendelés adatainak kitöltésekor segítünk kiválasztani! Így valósulhat meg a tökéletes forgószékvásárlás home office idején.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük