Hogyan válasszunk gyermekeinknek megfelelő forgószéket online?

Segítünk megkönnyíteni az első szék beszerzését.

Jelenlegi helyzetünk miatt zömmel csak az online webáruházak segítségével végezhetjük a vásárlást!

Így mostani cikkünkben szeretnénk a gyermekeknek megfelelő termékkel, azaz a gyerekforgószékekkel foglalkozni. Hatalmas elismerés jár minden gyermeknek, hogy ennyi türelemmel és alázattal viselik ezt a helyzetet. Hiszen már hosszabb idő óta kell nekik jól teljesíteni otthonról az iskolában! Ez sokszor a szülők számára sem egyszerű. Nem elég, hogy a számítógép előtt töltik a nap nagy részét, de a vírus még a társaiktól is elszakította őket! Számukra is embert próbáló időszak ez! Éppen ezért nekik is kijár, hogy megfelelő komfort mellett töltsék el a tanulással töltött időt. Ha eddig még nem volt lehetősége megfelelő gyermekforgószéket választani, akkor itt a segítség, ugyanis elérkezett a kis hősök ideje!

Áruházunk vezetőjét Császár Gusztávné, Margitkát kértük, hogy mint az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály szakértő munkatársa segítsen vásárlóinknak tippekkel és tanácsokkal!

Következzenek a tippek és tanácsok:

  1. Az első és legfontosabb szakértői tippünk, hogy először is el kell dönteni, hogy milyen típusú széket válasszunk otthoni tanuláshoz. Mivel a gyerekek koncentrációs képessége igen gyorsan lankad, számolnunk kell azzal a lehetséges következménnyel, hogy egy olyan forgószék, ami könnyen gurul és forog elvonhatja a gyerek figyelmét a tanulásról. Ezért a tapasztalatunk az, hogy a legtöbb szülő fix székre szeretné ültetni gyermekét, ami stabilan egy helyben áll!
  2. Az is fontos szempont, hogy mi alapján érdemes forgószéket vásárolnunk gyermekeinknek. Ilyenkor a gyermek életkorát és magasságát is figyelembe kell venni. Nem kényelmes és nem egészséges, hogyha túl nagy a forgószék és elveszik benne a gyermek. Fontos, hogy a lába leérjen a földre és egyenesen tudjon ülni a széken. Sokan választanak nagyobb széket, hisz a gyerekek gyorsan nőnek és nem akarják azt évenként cserélni. De ilyen esetben azt ajánljuk, hogy esetleg egy zsámolyt, vagy valamilyen lábtartót is érdemes beszerezni, hogy ne kalimpáljon a gyermek. Ezzel is csökkentve a figyelemelterelődés esélyét!
  3. A harmadik tipp a méretekre hívja fel a figyelmet. Hogyan célszerű mérni, miket is kell figyelembe vennünk! Például mekkora a tanulósarok, hogyan van kialakítva. A forgószékeknek általában állítható az ülésmagassága, ez a méret pedig mindig megjelenik a termék leírásakor. Vegyük figyelembe! Így könnyebben tudunk kalkulálni az ülésmagassággal kapcsolatosan. A megfelelő méret megtalálása érdekében mérjük le a gyerek magasságát, illetve az ülés beállításához a lábszár méretét talptól a térdhajlatig. A szék magassága az íróasztal magasságához legyen beállítva, hogy kényelmesen tudjon írni a gyerek.
  4. Arról is célszerű előre dönteni, hogy karfás vagy karfa nélküli legyen a forgószék. Ha elfér a rendelkezésre álló helyen, illetve, ha be tudja tolni az íróasztal alá, akkor praktikusabb a karfás változat, hiszen akkor lehet a kezet pihentetni tanulás közben. Sok esetben a székek támlájának a magassága is állítható, néhány esetben az ülés mélységét is lehet állítani. Ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy minél több funkció állítható egy széken annál magasabb lehet az ára! Erre is figyeljünk, ha szeretnénk megfelelő forgószéket online választani!
  5. Ötödik szakembertől kapott tippünk a forgószék esztétikájára vonatkozik. A székek kárpitjai közül többféle választás lehetséges: szövet, textilbőr, de rétegelt lemez is. Tisztíthatóság szempontjából a textilbőr a legjobb választás, komfort érzetben pedig a szövet! A gurulós szék esetében fontos, hogy milyen felületen használják. Más ajánlott szőnyegre, illetve padlóra vagy parkettára is. Az előbbire kemény felületű, míg az utóbbira gumis felületű parkettagörgő javasolt. Kényes felületen használható még a műanyagból készült forgószék alátét, amely különböző méretben beszerezhető. A gyerekszékek vásárlásánál jelentős szempont még a külcsín. Sokféle színes, mintás, mesefigurás szék létezik, ami rögtön megragadja a gyermekek figyelmét, akik szívesebben tanulnak egy nekik tetsző ülő alkalmatosságon. Nagyobb gyermek esetében, (40 kg felett) már érdemes körbe nézni a felnőtt székek között is, ott szélesebb lehet a választék. Onnan is lehet megfelelő forgószéket online választani.
  6. A weboldal hatékonyabb használatához az impala.hu honlapon, a forgószékek menü pont alatt, a gyerekforgószékek csoportban megtalálhatóak a rendelhető típusok. Sajnos raktárkészleten csak 1-1 darabok vannak jelenleg és a szállítási határidő is változó, de ez a honlapon mindig fel van tüntetve. A Székkirály oldala jól átlátható, így aki először jár ott, az is könnyűszerrel ki tud igazodni rajta.

Hogyan válasszunk gyermekeinknek megfelelő forgószéket online? Tippek

Utolsó szakértői tippünk a kiszállításról ad tájékoztatást. Az online megvásárolt forgószékeket futárszolgálattal tudják elküldeni a vásárlónak. Ezek általában dobozban és lapraszerelten érkeznek a vevőhöz. Ám, ha erre külön igény van, akkor a Székkirály kollégái összeszerelik az áruházban a széket, de akkor már sajnos nem lehetséges a futárral történő szállítás, hanem vagy a vásárló jön érte, vagy a cégünk szállítója viszi ki a megrendelt terméket. Ezzel is segítve mindenki igényeinek a megfelelését!

Reméljük, sokaknak segíthettünk cikkünkkel megfelelő forgószéket online választani.

Ha még maradt kérdése, amelyre jelenleg nem kapott választ, akkor ne habozzon és keresse bátran az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály munkatársait reggel 10 és délután 16 óra között hétköznapokon az elérhetőségeink egyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük