Gamer székek az igazi kényelem érdekében

A gamer székek többsége, az egészségünk érdekében, több funkcióval rendelkezik a megfelelő ergonómia, a strapabírás és az állíthatóság terén.

Manapság sokszor találkozunk azzal a ténnyel, hogy a gyerekek nem odakint fogócskáznak, nem odabent babáznak és tologatják a kisautóikat, hanem a tévé előtt ülnek vagy számítógéppel játszanak.

 

A videojáték nem csak a gyerekeknél, fiataloknál, hanem a felnőtteknél is egyre népszerűbb és elfogadottabb kikapcsolódási módszer. Habár a számítógépes játékokról sokszor feltételezik, hogy pszichológiailag káros hatása van, ezt nem sikerült még bizonyítani hitelt érdemlően. Sőt a kísérletek általában ezt a feltételezést cáfolni szokták! Viszont ez nem mondható el a tevékenységgel együtt járó sok ülésről és a helytelen testtartásról. Ahhoz, hogy megelőzzük a gerincproblémákat, a hát- és izomfájdalmakat elengedhetetlen, sőt kikerülhetetlen, hogy egy erre a célra megfelelő gamer széket válasszunk. Ma már a gamer székek tervezésekor azokat a szempontokat tartják szem előtt, amikkel elősegíthetik a test egészségének megőrzését.

Így a mai gamer székek többsége, az egészségünk érdekében, több funkcióval is rendelkezik a megfelelő ergonómia, a strapabírás és az állíthatóság terén. Ezért a legtöbb esetben minden embernek lehetősége van egyedileg beállítani a funkciókat. Így könnyen saját testének elvárásaihoz, méretéhez tudja igazítani azokat. Mivel legtöbbször karfájuk, háttámlájuk és magasságuk is állítható.

Ülés közben fontos, hogy az izmok működését is valamennyire aktívan tartsuk, amihez egy jól kialakított gamer forgószék hozzá tud járulni. Általa úgy tudunk pozíciót váltani, hogy közben hát-, has-, kar- és lábizmaink is megerőltetés nélkül működésbe lépnek.

Egy irodai forgószéktől az is megkülönbözteti a számítógépes játékhoz vagy hosszú ideig tartó számítógép előtti munkavégzéshez ajánlott székeket, hogy jól kipárnázott ülőrésszel, deréktámasszal és magas, úgynevezett szárnyas háttámlával rendelkeznek, amit sokszor akár 180 fokban is hátra lehet dönteni.

Arra is oda kell figyelni kiválasztáskor, hogy a széket ki fogja használni. A tökéletes szék ugyanis nem mindenki számára tökéletes. Figyelembe kell venni az illető adottságait is! Ilyen például a magasság, a vállszélesség és a testsúly is.

Szerencsére, XIII. kerületi Reitter Ferenc utcai áruházunkban széles választék vár mindenkit, és a fentiekben jelzett funkciók esetében is segítséget kaphatnak a vásárlóink! Most pedig mutatunk néhány terméket kínálatunkból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük