Színek és farsangi hangulat az otthonunkban

Színek és farsangi hangulat az otthonunkban - Impala Bútorkereskedő Kft.

A farsang az év egyik legvidámabb és legkülönlegesebb időszaka, ami vízkeresztkor kezdődik és egészen a nagyböjt kezdetéig tart.

 

Ezekhez a hetekhez kapcsolódik – karácsony után – a legtöbb népszokásunk és hagyományunk. Magyarországon a farsangot már a középkorban is ünnepelték, német szokások hatására. Ezekben az időkben a földesurak és nemesek bálokon keresztül, a szegényebb rétegek pedig különböző népi mulatságokon keresztül élték át a farsangi hangulatot. A farsangi hangulat mindig színes, vidám és kissé harsány, érzelmekkel teli. Ezért nem véletlen, hogy a farsangi időszakban nagy szerepet kapott a párválasztás és a szerelem gesztusokkal történő kimutatása a közösség előtti legitimálása. Ilyenkor nem csak a farsangi menyasszonynak és vőlegénynek tartottak ceremóniát, de rengeteg házasságot is kötöttek, amit óriási lakodalmakkal ünnepeltek meg. Aki pórul járt és továbbra is pár nélkül maradt, ilyenkor még jobban a „vénlányozás” kereszttüzébe került.

Mégis, a farsang szó kapcsán leginkább a színkavalkád, a színes forgatag, a jelmezek, az ijesztő maszkok, a ricsaj, a tánc, a báli szezon és beöltözés vagy az iskolai farsang jut eszünkbe. Ennek oka a különböző, régen óriási népszerűségnek örvendő, népi játékokban rejlik. A farsang lényege, hogy vidámak legyünk, elengedjük a tél szomorú, fény nélküli, szürke és depressziós világát. Vagy éppen feje tetejére állítsuk a világot, megszegjük a szabályokat és szakítsunk a társadalmilag előírtakkal, álarcot húzzunk, bolondozzunk.

A farsang segítségével elbúcsúztatjuk a telet, a hideget, egy teljesen új, élettel teli, vidám időszak kezdetét várva.

 

A vidám, színes hangulatot és a játékosságot azonban nem muszáj kizárólag a farsang idejére összpontosítani és korlátozni. Egész évben magunkénak tudhatjuk a farsangi hangulatot, a farsangi hangulat vidám színeit, ha például nappalinkat élénk, nem mindennapi, színes bútorokkal egészítjük ki. Ezzel akár a kedvünket is feldobhatjuk, hiszen a szín-érzelem asszociációk univerzális tulajdonságokkal rendelkeznek, terápiás hatásukat pedig már az egyiptomiak és a kínaiak is gyakorolták.

Átkárpitozással színes változatra cserélhetjük egyes elhasznált bútorainkat. Ha merészek és bevállalósak vagyunk, akár a harsányabb színek is beleférhetnek. Tökéletes alternatíva, hogyha szívünknek kedves bútordarabjainkat átkárpitoztatjuk. Az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály kínálatából rengeteg különböző, élénk és színes szövet közül lehet választani. Kollégáink hozzáértő szakértelemmel tudnak új életet lehelni a régi bútorokba. De nem kell ennyire messzire menni, hiszen az egyhangúvá megszokottá, unalmassá váltak helyett választhatunk például egy izgalmas színű kanapét, fotelt vagy puffot is a nappalinkba. Ha ennél szerényebb változtatásra vágyunk, de a farsangi hangulatot és a tavaszvárást meg szeretnénk jeleníteni otthonunkban vannak más jól működő megoldások is.

További színeket csempészhetünk be otthonunkba plusz kiegészítőkkel.

 

Jól mutathat a szobában például egy élénkebb díszpárnahuzat, pléd, takaró, szőnyeg és függöny is. Az elképzeléseknek csak a kreativitásunk szab határt! Azt sem feltétlenül kell szem előtt tartanunk, hogy a kiválasztott termékek szigorúan passzoljanak egymáshoz vagy egyformák legyenek. A farsangi őrületbe bármi belefér, még az ideiglenes székhuzat is. Ne féljünk kísérletezni az újjal!

A színek mellett az is segíthet újítást hozni környezetünkbe, ha érdekes formákkal kísérletezünk. A leegyszerűsített szögletes bútorok helyett találhatunk másfajta izgalmas megoldásokat is. Itt sem kell túlzásba esni, elég ha néhány ilyen kisebb bútordarabot választunk. A rendhagyó formavilág így is egyből felkelti majd a figyelmet.

A farsangi hangulatot idéző székeket, puffokat, kanapékat és foteleket találhat a kínálatunkban, illetve XIII. kerületi áruházunkban Budapesten a Reitter Ferenc utca 8/B. alatt is. De igénybe vehetik kárpitozási szolgáltatásunkat is.

Íme, néhány példa, hogyan jelenhet meg a színes és vidám, farsangi hangulat a fotelek és kanapék segítségével!

Ne feledje! Minden színes bútordarab és lakberendezési tárgy vidámmá teszi otthonát, farsang, Húsvét és Szilveszter mellett a hétköznapokban is.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük