Étkezőszékek a karácsony előtti roham középpontjában

Modern étkezőszékek karácsonyra

Karácsony előtt sokan érzik úgy, hogy az ünnepre már ideje lecserélni régi étkezőszékeiket vagy akár egész étkezőgarnitúrájukat. Az új bútordarabok kiválasztása azonban nem minden esetben megy könnyedén, ezért, ha bárki fontolgatja a vásárlást, akkor érdemes felkészültnek lenni.

A karácsony előtti akciók, az év végi prémiumok, a karácsonyi ajándékozás és az ünnep alkalmával hozzánk érkezők, ünnephez illő megvendégelése, mind indokai lehetnek egy új étkezőbútor vásárlásának. Ezt azonban sokan gyorsan és kifejezetten hirtelen kívánják megvalósítani, ami ahhoz vezet, hogy nincsenek kellőképpen felkészülve, amikor a megfelelő bútorokat ki kell választani. Nem tudják eldönteni, hogy egyik alternatíva miért jobb a másiknál, illetve, hogy azok valóban alkalmasak-e az étkezőjükbe. Az étkezőszékek kiválasztása pedig főleg jókora problémát okoz. Hogyan küszöbölhetjük ki a problémát és mivel érhetjük el a gyors és tökéletes vásárlást?

Császár Gusztávné Margitot, a 13. kerületben található Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruházvezetője beszél arról, mi a tapasztalata a karácsony előtti étkezőszék-vásárlásokról.

– Ilyenkor sokan keresnek meglévő étkezőasztalukhoz új, pót- vagy kiegészítő székeket, és legtöbb esetben ekkor merülnek fel problémák. Vannak, akik úgy jönnek hozzánk, hogy új étkezőszékeket szeretnének asztalukhoz, de ezen kívül semmi elképzelésük sincs, hogy milyenek lennének a megfelelők. Mi természetesen próbálunk nekik segíteni, de ez nem túl könnyű, ha nem tudjuk, milyen stílusú étkezőbe és milyen asztalhoz keres valaki étkezőszékeket.

Segít, ha valaki elmondja, hogy fából készült, sötétbarna színű asztala van?

– Minél több az információ, annál könnyebb a dolgunk, de a székek kárpitozása még mindig kérdéses. Ennek meghatározó tényezői lehetnek a falak, a konyhabútor vagy a többi környező bútor, sőt még a padló színe is. Vannak, akik régi étkezőszékeikhez hasonlót szeretnének. Mások merészebb színű vagy éppen elegánsabb darabokat keresnek, de ez általánosságban is elmondható, nem csak a karácsony előtti időszakban. Ami viszont ekkor még jellemzőbb, az az, hogy kis helyen is elférő, de kényelmes székeket és asztalokat keresnek. Főleg a fiatalok és a kis lakásban élők. A Kambio étkezőgarnitúra ilyenkor nagyon népszerű, mivel hat szék kapható hozzá, melyek összecsukhatók és az asztalban tárolhatók.

Mit javasolna azoknak, akik számukra megfelelő étkezőszékek keresésébe kezdenek?

– Az egyik legjobb tanácsom, hogy fényképezzék le étkezőjüket, étkezőasztalukat vagy legalább az egyes elemek színeit, hogy megfelelő székeket tudjunk ajánlani. Ha valaki a régi étkezőszékeihez hasonlókat szeretne, akkor természetesen azokat is érdemes lefényképezni.

Van még valami fontos dolog, amire fel szeretné hívni a figyelmet?

– Igen, méghozzá a gyerekekre. Vagyis a nekik megfelelő székekre. Nagyon fontos, hogy a kisebbek is megfelelően le tudjanak ülni étkezésnél az asztalhoz, éppen ezért érdemes nekik kialakított székeket és asztalokat választani, melyekkel később akár egy kis rajzolósarkot is ki lehet alakítani a szobában. Erre a célra a nálunk kapható Borko fa gyerekszéket és Borko fa gyerekasztalt ajánljuk.

Az értékes információknak köszönhetően már felkészülten kezdhetünk neki az étkezőszékek utáni hajszának, ami talán nem is lesz túl hosszú így, hogy már tudjuk, mi mentén érdemes gondolkodni. Ha mégsem vagyunk száz százalékban biztosak a döntésben, akkor inkább kérjük a Székkirály eladóinak segítségét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük