Egyedi karácsony! Legyen kreatív!

Az Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruházában járva, rengeteg remek bútorra lelhetünk.

Ezek már önmagukban is díszei lehetnek otthonunknak, azonban egy-egy nagyon eltalált karácsonyi tematikával, vagy jópofa ötlettel még ennél is tovább mehetünk.

A tél, annak ellenére az egyik leghangulatosabb évszakunk, hogy ilyenkor hideg van, hűvös szelek járnak, és mindenki alig várja, hogy az otthonába kerüljön a fárasztó napi rutin után. A fáradtságot azonban nem követi felfrissülés és jóleső elégedettség, ha mindig ugyanazt látjuk magunk körül a lakásunkban. A téli ünnepek idejére ez fokozottan igaz, hiszen a hétköznapok szürke sivárságát könnyen oldhatja a bútorzat átrendezése.

De karácsonykor az ember – általában – többre vágyik.

Rengeteg szuper ötletet lehet találni az interneten, különböző magazinokban, mint a Lakberinfo lakberendezési magazin arra, hogy milyen újabb bútorokat, kiegészítőket és lakásdíszeket lehet venni, hogy a hangulat beköltözzön hozzánk és ne is illanjon el, egészen vízkeresztig.

A dekorálás remek ihletforrás, ha megpróbáljuk önmagunkat kifejezni a dekorációban és valami egyedit, de legalábbis valami nekünk igazán tetszőt alkotni. Erre az egyik legtökéletesebb alkalom, a karácsony ünnepe, hiszen kevés olyan ünnep van, ahol ennyi szín és jelkép dominál egyszerre, ahol bárki megtalálhatja a számára legfontosabb szimbólumokat.

Ez nem csoda, hiszen a karácsony, igencsak sokféle hagyományból táplálkozik, melyek mind-mind hozzátettek valamit a világméretű, közös ünnepléshez. Sok olyan elemet, amik nélkül ma már az év ezen időszaka, nem lenne az általunk jól ismert karácsony, legyen az a Mikulás fehér szegélyű, piros köntöse, a sárga csillag, a feldíszített fenyőfa, pontyhalászlék és vattahóemberek.

Egy jól sikerült és egyedi megoldásokkal ünnepivé varázsolt nappali, háló-, vagy dolgozószoba nem pusztán csak az ünnep miatt jó ötlet. A változás ugyanis gyönyörködtet, pláne akkor, ha a mi munkánk gyümölcse. Ezért a továbbiakban pár berendezési tippről lesz szó, hogy ne csak a napi fáradalmak miatti hazatérés legyen öröm, hanem maga a hazatérés gondolata és az ünnep is. Rokonoknak, barátoknak, magunknak és családunknak egyaránt.

Ha szenteste nagyobb társaságot várunk vacsorára, akkor érdemes a bútorokat is ünnepi díszbe öltöztetni. Ez az egyszerű karácsonyi dekorötlet nem kerül sok pénzbe, és gyorsan el is készíthető.

De először is, a gazdagon díszített asztalok között már nincs más hátra, mint megtalálni a megfelelő ebédlő asztal, ami elég nagy ahhoz, hogy sokan körbe tudják ülni és kényelmesen vacsorázhassanak, ugyanakkor a díszítés is kapjon elég helyet. Erre a legalkalmasabb egy összecsukható étkezőasztal, amelyet az ünnepekre megnagyobbíthatunk, hogy az egész család odaférjen, de a mindennapokban kisebbé tehetünk, hogy mi is elférjünk mellette.

Bútor karácsonyra!

Az asztalok után a székekre kerül át a fókusz, ehhez nem is kell más, mint pár piros szalag, illetve pár fenyőág és toboz, amit a csomóba tűzhetünk. A döntés teljes mértékben a mi kezünkben van, hogy mit szeretnénk látni, mitől lenne teljesebb az ünnepünk. Az étkezőgarnitúrára pedig kiváló példaként szolgál a Székkirály összeállítása.

Akik szeretnek varrogatni és nem félnek a kihívástól, vagy már beszereztek valami hasonlót, tovább is gondolhatják az előző ötletet.

Karácsonyi szék dekoráció

Ez utóbbi választásakor csak egy dologra kell figyelni. Arra, hogy a szék támlája eléggé vékony legyen, és lehetőleg ne túl széles oldalirányban. Ez nem csak a varrónői munkánkat könnyíti meg, hanem az esztétikumot is megnöveli.

A következő tipp is egyszerűen kivitelezhető. Szükséges hozzá pár fenyőág és pár karácsonyi égő. Az elrendezés során számos variációs lehetőség adódik. Emellett feldobhatjuk zsúrkocsinkat színes bogyókkal, vagy bármilyen színes dologgal, ami passzolhat hozzá. A vendégek körében nem marad el a siker. De a szoba egy pontján kiállítva is remekül néz ki, főleg ha nem önmagában ez az egyetlen ünnepi dekorációnk a lakásban.

Egyedi díszítésű karácsonyi zsúrkocsi

Ha nincsen otthon zsúrkocsi, esetleg egy újban gondolkodunk, remek darabokat szerezhetünk be a Székkirálytól.

 szenteste folyamán, a közös vacsoránál, amikor a család és a vendégek asztalhoz ülnek, a figyelem középpontjába a finom fogásokon kívül, az asztal terítése és dekorációja kerül majd.

Sokan ilyenkor különböző méretű és színű gyertyában gondolkodnak, de azt szétosztják az asztal különböző pontjaira, így megteremtve azt a a veszélyt is, hogy esetleg felborulnak, vagy az abroszra csepegtetik a forró viaszt.

Optimális, ha a díszítőelemeket az asztal közepén helyezzük el, így mindenki egyformán gyönyörködhet benne. Ráadásul többnek is látszik, ha egybe rakjuk a gyertyákat, koszorúkat és egyéb kiegészítőket. Továbbá az abroszt sem kell félteni, hiszen bőven elég, ha az asztal közepén elhelyezünk valamilyen terítőt, fa- vagy üveglapot.

Bűtort karácsonyra. Legyen egyedi a krácsony.

Természetesen a hagyományos gyertyás dekoráció kiegészülhet egyéb, kreatív és színes megoldásokkal is. Mint például befestett tobozok, vagy karácsonyfa formájú hajtogatott papírok.

Karácsonyi díszes tobozA következő ötlet azt bizonyítja, hogy a kreativitásnak tényleg nincsen határa. Bármi jó ötlet lehet. Ezúttal az széktámlák helyett, a széklábak kerültek a középpontba. Tőlünk nyugatabbra már sokan varázsolják hasonló módon a széklábakat karácsonyivá, így idehaza az ötlet meglehetősen újszerűnek számít. A díszítés az esztétikán kívül a szimbolika miatt is fontos, ugyanis a harisnya, vagy csizma az édességek és ajándékok tárolására szolgál a hagyomány szerint és ezzel összeköti a Mikulás-napot a karácsony ünnepével. Ennek az az előnye, hogy akár Mikulástól, egészen a karácsonyi időszak végéig használható. Ráadásul az anyaga megóvja a padlót a karcolásoktól, aminek a veszélye nagyon is fennáll, ha sok vendéget fogadunk.

Egyedi karácsony - székláb

A dekoráció különösen akkor jó ötlet, ha szeretjük az amerikai feelinget, de nincs kandallónk, amire kifüggeszthetnénk kötött zoknikat. Az már csak hab a tortán, ha találnunk egy igazán ehhez illő széket. Jó választás lehet egy fából készült, rusztikus darab.

Végül egy kakukktojás. Hogy mit keres a karácsonyi dekortippek között? Egyszerűen azért, mert praktikus darab. Nem csak ülőalkalmatosság, hanem tároló is egyben, vagyis nem kell aggódni lesz helye a karácsonyfadíszeknek és égőknek. Mindenképpen jó befektetés.

Egyedi karácsony egyedi puffot érdemel

Boldog karácsonyt mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük