A legmodernebb technikai háttér – PayPass fizetés

Áruházunkban 2014. november 13-ától minden vásárlónk számára rendelkezésre áll a lehetőség, hogy PayPass kártyát használjon fizetésre. Fizetéskor PayPass kártyát, illetve órát, matricát a pultra helyezett terminál CONTACTLESS szimbólummal jelzett részéhez kell tartani.

A legmodernebb technikai háttér - PayPass fizetés Egy-két pillanat múlva sípszó és felvillanó lámpák jelzik, ha a tranzakció sikeresen megtörtént.

Ezzel befejeződött a vásárlás. Bruttó 5000 Ft-os összeghatár alatt sem a PIN kód megadására, sem a bizonylat aláírására nincs szükség. A vásárlásáról természetesen továbbra is kap nyugtát vagy számlát.

PayPass kártyájával 5000 Ft fölött is egy érintéssel fizethet, ekkor csak a PIN kódját kell megadnia.

A PayPass megoldás alapját a NearFieldCommunication (NFC) alkalmazás képezi, amely a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) továbbfejlesztéseként jött létre. Az NFC biztonságos, vezeték nélküli adatátvitelt tesz lehetővé néhány centiméteres hatókörön belül, amelyet számtalan területen alkalmaznak már.

Ezek a megoldások olyan nemzetközi szabványokon alapulnak, amelyek a terminál körüli mágneses mező által működésbe hozott eszközök adatátviteli képességét alkalmazzák a kártyás tranzakció során.

Comments are closed