Mégis milyen bútordarab is a puff?

A puff régen alapvetően egy nagy méretű párna vagy párnához hasonlító bútordarab volt többnyire láb nélkül.

 

Pályafutása kezdetén elsősorban lábtartóként kell elképzelni, de később másként is funkcionálhatott. Például, egy falappal a tetején már akár kis asztallá is vált. A puff egyik változata kizárólag valamilyen anyagból, szövetből készül (valamivel töltve van). Emellett biztos, hogy nincs lába.

A puff egy másik változata akár egy fellépő is lehet, ami a kanapé mellett tökéletes lábtámaszként szolgálhat. Dohányzóasztalnál vagy tévézésnél ülőbútornak és lábtartónak is nagyszerű. Emellett ideális gyermekszobabútor, de az előszobában és a nappaliban is hangulatos rész alakítható ki segítségével. Funkcionalitását tekintve a lábtartó, a kis ülőalkalmatosság és a tároló doboz szerepét is betöltheti.

Lehet gömbölyű, hengeres vagy szögletes, retró vagy elegáns, mintás vagy egyszínű, és még a legkülönfélébb kárpitozású is. Akár önálló ülőalkalmatosság, akár kiegészítő lábtartó, az biztos, hogy praktikusabb, mint elsőre gondolnánk! A puffot igazságtalanul a háttérbe szorítjuk, amikor új bútordarabokat választunk.

Pedig nemcsak a kényelmünket emeli magasabb szintre, hanem az egészség megóvásában is szerepet játszik. Amikor valaki leül a behajlított lábakban pang a vér. Mivel nem végzünk aktív mozgást, a vérkeringésünk lelassul, nehezebben áramlik visszafelé a vér a lábakból. Ez hosszú távon visszér kialakulásához vezethet. Polcolja fel a lábát, tegyen térdhajlata alá egy puffot! A véráramlás akadálytalan lesz, az izmai pedig igazán el tudnak lazulni.

Kevés helyet foglal, mégis elő lehet kapni akármikor, ha szükséges. Így mindenkinek jut hely és bárhogy forgatjuk, kényelmesen ülhetünk rajta. Ezért is praktikus darab.

Ha gyermekének keres egy kisebb puffot, viszont a gyerekszoba már tele van kacatokkal, akkor ez Dizzy Horse belsőtárolós, kerek textilbőr puff a legmegfelelőbb. Mivel tárolásra is alkalmas nagyon praktikus darab egy gyerekszobába. És biztos, hogy ezt az unikornisos mintát imádni fogja gyermeke.

Ha kicsi a nappalija, mégis valami kényelmes, de praktikus széket keres asztallal, a Nina dohányzóasztal szettet ajánljuk, amihez tartozik (és ez az árban is benne van) két ülőke, melyek tökéletesen illeszkednek az S-alakú vázhoz. Rendkívül praktikus, mivel tároló részek is vannak benne, amik kis szekrényként is használhatóak. Ráadásul a termék többféle színben is elérhető, például fehérben és sötétbarnában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük