Konyhakiállítás 2011.

A Papp László Budapest Sportarénában rendezték meg, március 4-6. között harmadik alkalommal a Konyhakiállítást. A legújabb trendekből és dizájnokból kaphattunk ízelítőt, a kiállítók mellett a gasztronómiai programokon sztárséfek csillogtatták tudásukat és leshettünk el tőlük apróbb trükköket.

Lakásunk legmeghatározóbb helye a konyha időnk nagy részét itt töltjük. A nagy múltú kiállítók igyekeztek lépést tartani a korral és a legújabb és legmutatósabb termékeiket állították ki. Mindenki megtalálhatta a magának megfelelőt konyhabútorok, robotgépek, konyhafelszerelést.

Fellelhetőek voltak reform és biokonyha képviselői is, ami manapság nagyon divatossá vált, de helyet kapott a gyerekbarát konyha is. A német Alno Kft. próbálta ötvözni a hajó és konyhaépítést, különlegest és az egyedit, a hajó formájú konyhaszigetével ami igazi ritkaságnak számít nem csak a hazai hanem világviszonylatban is. Helytálló az állításuk, miszerint lakásunk közepének tartott napalikat lassan de biztosan túlszárnyalják a konyhák és lesznek ékkövei otthonunknak.

 

A régi múltra visszatekintő hazai Impala Kft. friss szerzeménye mellett senki nem ment el úgy, hogy ki ne próbálta volna, ami leginkább egy S alakhoz hasonlítható Swing fantázia névre keresztelt szék. A mai fiatalokat a szék modern stílusa és elegáns formája fogta meg az idősebbeket pedig hihetetlen kényelmessége. Sokan ragadtak le a modern bárszékeknél a lehetőségekről érdeklődve.

Rendkívül sokrétű kiállításon vásárlásra is nyílt lehetőségünk. A dizájn páraszívótól a szilikon sütőformáig amit Kovács Lázár is preferált és ajánlott mindenkinek főzőbemutatója során, kezdő háziasszonyok segítségeként.

A sztárséfek egymásnak adták át a fakanalat, tanították és hasznos tippekkel látták el azokat akik kíváncsi szemekkel figyelték minden mozdulatukat a kész ételeket meg is kóstolhatták a látogatók. Aki az elkészült remekek után további tudásra szomjazik akkor ajánlani tudom a Salt ‘N Papper főzőiskolát ahol lehetősége nyílik további tudás elsajátítására. Aki nem állt meg itt tovább kalandozhatott a gasztronómiába a Taste of Budapest program keretein belül kóstolhatta meg Wang mester 100napos tojását és más ázsiai finomságot vagy a Bock Bisztró jellegzetességeit. A kóstolópultnál két óránként volt megújulás. Ha pedig valaki másra szomjazott ízlelhetett jobbnál jobb borokat, vagy éppen tearemekek közül válogathatott.

Ha nem kaptunk volna elég segítséget, akkor megvásárolhattuk a Széplak, Otthon magazin és a Nők Lapja konyha számait, amiből újabb ötletáradatot meríthetünk.

Írta: Szabó Jusztina, Kodolányi János Főiskola kommunikációs szakos hallgatója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük