Clean girl aesthetic stílusú bútorok a mentális egészségért

A clean girl aesthetic stílusú bútorok szerencsére nagyon könnyen megtalálhatók a bútorboltokban.

A letisztultság vonalát erősítő clean girl aesthetic az utóbbi évek egyik népszerű TikTok mikrotrendje a hölgyek körében.

 

A trend által kijelölt irányvonalat azonban nem muszáj csak az öltözetünkben és sminkünkben követni. A clean girl aesthetic stílusú bútorok segítségével megjelenhet otthonunkban is! Ez az aesthetic (magyar megfelelője egyelőre még nem nagyon van; szó szerinti fordításban esztétikum) a többihez hasonlóan kicsit több mindent képvisel, mint egy egyszerű divatirányzat. Magába foglalja a csinos öltözéket, a természetes sminket és a gondosan elkészített frizurát. De a trendet követő személy mentalitását, dolgokhoz való hozzáállását, szemléletmódját, akár viselkedését is.

A személyes megjelenést tekintve a clean girl aesthetic egyik meghatározója a természetesség, amit nem puritán hanyagság formájában kell elképzelni. Fontos, hogy megtanuljuk kiemelni, büszkén megmutatni előnyeinket és mellette hibáinkat nem vastagon elfedni. Az aesthetic egyfajta egyenlőségre és kiegyensúlyozottságra törekszik, mind a külvilág, mind az önmagunk számára mutatott kép vonatkozásában. A trend azt hirdeti, hogy ezt kellő önismeret által érhetjük el.

 

A komoly clean girl aesthetic fan a lakberendezés terén is, visszatér az egyszerű alapokhoz és abból teremti újra magát.

 

A clean girl aestheticet követve egy stabil mentális állapotot alakítunk ki, ahol belsőnkre, külsőnkre és a minket szorosan körülvevő külvilágra is tekintettel vagyunk. Ahhoz, hogy mentálisan rendben legyünk, fontos milyen a környezetünk kialakítása. A „zajt”, a zavaró tényezőket meg kell szüntetnünk! Egyfajta tisztaságra kell törekednünk, erre is utal a „clean” szó. A lélek szintjén megnyilvánuló tisztaság a külvilágban megnyilvánuló letisztultságot jelenti. Ha nem csak belső világunk terén törekszünk a letisztult stílusra, hanem környezetünkben is, akkor a harsány színű, formabontó kialakítású bútorokkal és extravagáns lakberendezési, használati és dísztárgyakkal, igazán óvatosan kell bánni.

 

A clean girl aesthetic stílusú bútorok szerencsére nagyon könnyen megtalálhatók a bútorboltokban, ha tudjuk, milyen szempontokra kell odafigyelni választásukkor.

 

A clean girl aesthetic stílusú bútorok és lakberendezési tárgyak többnyire a minimalista stílust képviselik. Anyaghasználatukban és a formájukban is egyszerűek. Legközelebb talán a fa, bambusz, kerámia/porcelán és különböző szövetek állnak hozzá, formában pedig a szögletesség és a lekerekítettség, de semmiképpen sem a hivalkodó megjelenés jellemzi.

A rendezettség és a tisztaság bizonyítottan jó hatással van közérzetünkre. Így, aki jól akarja érezni magát bőrében, annak általában fontos lehet a rendezettség és szervezettség. Lelkiállapotunk jobbításáért fordulhatunk naplózási módszerekhez, a minket körülvevő tér esetében pedig beszerezhetünk a szobába olyan bútordarabokat, amik szintén segítenek, csak egy másik, tárgyiasult síkon. Ilyen lehet például egy polcos szekrény, amelyre sorba állíthatjuk könyveinket, kiemelt helyen tárolhatjuk növényeinket és dobozokban vagy különböző tárolókban rejthetjük el kacatjainkat.

 

A kényelem ugyanolyan fontos, mint a rendezettség.

 

A kényelem mindig és minden területen fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, különben hatalmába keríthet bennünket, hogy valamire kényszerítenek bennünket, kényszer hatása alatt állunk. A clean girl aesthetic éppen ezért is szól az egyensúlyról. A mennyiség helyett a minőség kerül előtérbe. A fő szempont, hogy olyan dolgokat tudjunk magunkénak, amelyekkel teljesen elégedettek vagyunk és amelyek számunkra megfelelőek.

 

A clean girl aesthetic stílus otthonunkban a mikrotrendre jellemző színek miatt is jó választás.

 

A clean girl aesthetic üzenete örök érvényű: jó önismeret, tudatosság, önmagunk kiteljesedése. Régről már ismertek lehetnek ezek az értékek és – a divat folytonos körforgása miatt – a jövőben is biztosan találkozhatunk majd velük. Most annak örülhetünk, hogy a fiatal generációk is szívesen képviselik ezt az önmegértő hozzáállást. Az örök érvényűség miatt, nem csoda, hogy a mikrotrend legkedveltebb színei a fekete, a fehér, illetve a neutrális árnyalatok. Ha ezeket kreatívan és játékosan használjuk fel, akkor nem kapunk sem kórházra emlékeztető, sem túl unalmas szobát, ez egészen biztos! De nem kell ezeknél a színárnyalatoknál megállni! Igazi frissességet tudunk otthonunkba csempészni egy kis zöld segítségével, ugyanis az irányzat színpalettájába tartozik a nagyon különleges zsályazöld is.

Különböző clean girl aesthetic stílusú bútorok és dísztárgyak segítségével elérhetjük, hogy az életterünk akár mentalitásunkra is jó hatással legyen. Nem kell ehhez minden nagy költségű bútordarabunkat (ágy, könyves szekrény, kanapé) lecserélnünk, dönthetünk egyes esetekben az átkárpitozás mellett is. Beszerezhetünk nappalinkba vagy olvasósarkunkba egy kényelmes fotelt, pihenőhelyeinkre földszínű párnákat, világos függönyöket és puha neutrális színvilágú szőnyegeket. Étkezőnkbe vagy konyhánkba válogathatunk minimalista kialakítású székek és asztalok közül, amik mindenképpen könnyedséget és egyszerűséget teremtenek majd otthonunkban.

Az alábbi termékek nem csak inspirációt jelenthetnek a témában, de meg is lehet őket vásárolni a webshopunkban vagy a Budapest XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 8/B. alatti áruházunkban is. Nyitvatartáshoz kattintson ide!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük