Beltéri Innovációs Díj a Tee ruhaakasztónak és a 002-es széknek

Egy újfajta, Jan Padrnos által tervezett Tee ruhaakasztó és Jaroslaw Jurica Chair 002-es széke nyerte meg a rangos Beltéri Innovációs Díjat 2012-ben.

A Beltéri Innovációs Díjért folytatott verseny nagy presztízsű a beltéri bútorok piacán. A verseny az IMM Fair Cologne 2002-es ötletéből származik, szervezője nem más, mint a Német Design Tanács. A 2012-es győztes termékekről elmondható, hogy mind technikai kivitelezésben és gyakorlati alkalmazásban, mind a modern design területén megfeleltek a verseny szigorú kritériumainak. Ugyanezen díjat tavaly a RIOJA by Lounge Designgroup nyerte meg, íly módon az idén megnyert díjakkal a TON-nak sikerült folytatnia a nyerő szériát. 

uhafogasA 2012 elejétől forgalomba került termék ötlete a cseh tervező, Jan Padrnos tervezési részlegétől származik. A tervező elmondása szerint a ruhaakasztó függőlegesen nem foglal el nagy tereket, mégis nagyon nagy tárolókapacitással rendelkezik. Előnye, hogy állítható magassága miatt még a kisgyerekek is könnyedén hozzáférnek. E tulajdonsággal kevés ilyen jellegű termék rendelkezett ezidáig. Teljes mértékben a működőképességre koncentrál, melyet mind az anyag és a forma szempontjából is minimális eszköz használatával ér el.

002-es székA 002-es szék a „Hajlított Fa Határok Nélkül“ elnevezésű versenyre készült, melyet sikerült is megnyernie. A versenyt a hajlított fa eljárás felfedezésének 150. évfordulójából Bystřici pod Hostýnem-ben tartottak meg. Jaroslav Jurica tervező Michael Thonet nyomdokaiba lépve ugyanazzal az eleganciával, kényelemmel és tökéletes design-nal alkotta meg a 002-es széket, mely egykor a legendás No. 14-es széket jellemezte. Továbbgondolva nagy elődje kialakítását, az eredetileg hat részből álló széket három részesre redukálta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük