Nemsokára itt az év egyik legfontosabb ünnepe: az anyák napja

Az anyák napja története egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza, ahol tavaszi fesztiválokat tartottak Rheának, az istenek anyjának.

Hamarosan itt az Anyák napja - Nemsokára itt az év egyik legfontosabb ünnepe: az anyák napjaIlyenkor az ókoriak virágba borították az istennő szobrait és áldozatokat mutattak be számára. Később az ünnep keresztény színezetet kapott. Eleinte csak Szűz Máriát ünnepelték, később az ünneplés kiterjedt minden édesanyára. A 1600-as években Angliában ezen a napon a szolgák a cselédek szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek felköszönteni édesanyjukat. Az Egyesült Államokban először 1872-ben, Boston-ban tartották meg az ünnepet Julia Ward Howe kezdeményezésére. 1907-ben a philadelphiai Anna M. Jarvis próbálta az anyák napját nemzeti ünneppé nyilváníttatni elhunyt édesanyja emlékére. Időt és energiát nem kímélve próbálta előbb állami, majd nemzetközileg is ismerté tenni az ünnepet. Célját 1914-ben érte el, amikor Woodrow Wilson amerikai elnök a napot hivatalos ünneppé nyilvánította.

Magyarországon először 1925. március 8-án, a MÁV gépgyár foglalkoztatójában tartották meg az anyák napját munkásgyerekek számára, amelynek inspirációját Petri Pálné, egy államtitkár felesége hozta Amerikából. Az ötletet a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt felkarolta és a szükséges intézkedések után, 1928-ban az anyák napja már miniszteri rendelettel is hivatalossá vált itthon is.

Az évnek ezen a napján általában virággal, csokival és szívhez szóló szavakkal, esetleg saját készítésű ajándékkal kedveskedünk édesanyánknak, megköszönve szeretetét. Ha már kinőttünk a versekből és az apró ajándékokból, esetleg az anyukánk allergiás a virágporra és valami nagyon hasznosat szeretnénk adni érdemes ellátogatni az Impala bútoráruházba.

 

Így, ha idén valami eredetibbel szeretné meglepni édesanyját , de nincs ötlete akkor olvassa el figyelmesen tippjeinket!

 

Édesanyáink általában egész nap talpon vannak, rendben tartják a lakást, ebédet, vacsorát főznek és emellett még dolgoznak is. Ez bizony elég fárasztó. Érdemes beszerezni egy kényelmes fotelt ajándékba, amelybe leülhet megpihenni. Ez a darab például nagyon kényelmes.

Otthon is dolgozó modern édesanyák számára minőségi forgószékeket ajánlunk, amelyek megfelelő tartást biztosítanak, kényelmesek a hosszú távú irodai munkavégzéshez. Emellett választhatók vastagon párnázott, karfájukon textilbőr-rátétes komfortos forgószékek is. A forgószékek számtalan színben és formában is választhatóak.

Aki valami kisebb és olcsóbb ajándékon gondolkozik, az válassza ezt a remek szobainast, amely beépített vállfájával és nadrágtartójával nagyon praktikus és hasznos.

Anyák napján nem csak édesanyáinkat, hanem nagymamáinkat is érdemes felköszönteni. Lehet, hogy ők egy ülőkének örülnének a legjobban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.