Hamarosan kezdődik az iskola!

Az első, de akár a sokadik forgószék kiválasztása sem egyszerű feladat, mert nagyon sok szempontra érdemes odafigyelni.

 

Főleg akkor, ha gyermekünk élete legelső darabját fogja megkapni. Az első tanítási nappal nem csak a kisgyermek élete változik meg, hanem a gyerekszoba is, ahova a kikapcsolódás, a felhőtlen játék mellé a tanulás, az iskola is „betolakodik”. Gondos szülő számára kiemelt szempont, hogy kényelmes és ergonomikus legyen, mert a gyerekek sok időt töltenek ülve az iskolában is. A karfás székek megfelelő kényelmet biztosítanak a kezek számára és növelik a gyerekek biztonságérzetet is.

A vásárlási procedúra, az iskola rémálma elkerülhető, ha előtte saját magunk tartunk terepszemlét és csak néhány kiválasztott helyre visszük el gyermekünket. Mert az igazság az, hogy a legjobb és legegyszerűbb döntés, ha a gyerek is velünk tart a vásárlás során. Már ilyenkor, augusztus elején el kell indulni, körbejárni a boltokat. A kisebbek hamar megunják a vásárlást, elfáradnak és nem tudnak figyelni. Egy igazán jó forgószék esetében, a dizájn mellett azt is figyelembe kell venni, milyen a szék ergonómiája, mennyire kényelmes. Az idősebb gyerekek sokkal több időt töltenek íróasztal előtti üléssel, tanulással, számítógépezéssel, ezért kétszer olyan fontos a kényelem és, hogy a forgószék milyen tudással rendelkezik.

Az Impala Bútorkereskedő Kft. hosszú évek tapasztalata alapján azt tanácsolja, hogy a gyerekszobában kialakított tanulósarok íróasztala mindig nyugodt, fix helyre, a szoba legjobban megvilágított részére kerüljön. Ne közvetlenül az ajtó vagy az ablak közelébe, mert a kicsik figyelme még könnyen elkalandozhat! Első osztályosoknál sokan kifejezetten gyermekíróasztalt és -széket keresnek, ami stílusában, színében és formájában még játékosságot tükröz. Ám, ha csemeténk figyelme könnyen elterelhető, akkor inkább törekedjünk az egyszerűbb kialakítású bútorok vásárlására.

Nagyon fontos, hogy a szék használója egészen a széktámláig hátracsúszhasson és közben talpa a földön maradjon (comb és lábszár 90 fokos szögben), illetve, hogy a támla olyan helyen és helyzetben legyen, hogy a medencecsont és a derék neki tudjon dőlni. Ellenőrizzük, az ülőfelület vízszintes vagy enyhén lejtő beállítását és, hogy elülső széle ne legyen éles, ne gátolja a vérkeringést, ne nyomja a combot! Fontos az ülőfelület kényelme is (sem nagyon süppedős, sem túlzottan kemény)!

Érthető, ha az alsó tagozatos évekre inkább alacsonyabb árfekvésű, kisebb méretű asztalokat részesítenek előnyben a szülők. De jó, ha odafigyelünk a minőségre és a tartósságra is.

Fontos, hogy megismerjük a kiválasztott székek pontos „tudását”!

  • Állítható-e a forgószék magassága?
  • Dönthető-e a forgószék háttámlája?
  • Milyen a forgószék rugózása?
  • Milyen teherbírással rendelkezik a kiválasztott forgószék?
  • A forgószék stabilitást biztosító talapzata megfelelő-e?

Néhány kiemelt ajánlat az iskola kényelmes kezdéséhez:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük