Csillagjegyek és az íróasztal

 

Szeptember:  változás és visszatérés a dolgos hétköznapokba. A  Szűz-hava, amely a szorgalomról, rutinról és precíz munkáról szól. Visszatérünk az irodába, dolgozószobába az íróasztal mellé, hogy új lendülettel valósítsunk meg régi vágyakat, belső igényeket, a vakáció alatt tett fogadalmakat. Segíti a törekvéseinket, ha az íróasztalunkat inspirálóvá, erőt adóvá tesszük, és örömteli hellyé varázsoljuk.

 

KOS: legyen nagy az asztalfelület, hogy még néhány napig legyen rajta egy tenyérnyi hely. A fából készült kiegészítők előhívják az aktivizáló belső ösztönöket, a vöröses tárgyak pedig újabb szellemi kalandra sarkallnak. A célszerűség a lényeg, minden elhelyezett tárgynak legyen funkciója.

 

BIKA: mindig legyenek szem előtt a nyaraláson gyűjtött tárgyak: kagylók, kavicsok. Kapjon helyet a bögre is, amiből időről-időre ihletet (is) lehet meríteni . Ha a dossziék színe kék, dinamikusabban megy  a munka. Legyen óra is az asztalon, na meg egy kabala. Így már minden rendben lesz!

 

IKREK: az asztalméret változó, a káosz állandó. Ezért jó, ha kéznél vannak az iratrendezők. A naptár legyen mindig szem előtt és időnként szabaduljunk meg a feleslegektől. A pörgésben segít egyensúlyt találni a halk zene, és harmonizálja a gondolatokat a zöld szín jelenléte pl. tájképek formájában.

 

RÁK: elengedhetetlen kellékek a nyaralás emlékei: fotók, virágszirmok, szuvenírek. Néha ér elmerengeni és nosztalgiázni. Érdemes háttérképül egy mandalát választani, sok jó ötlet születhet általa, de a hetente választott személyes mottó is remek motivátor, legyen szem előtt.

 

OROSZLÁN: a magabiztosság fokozója lehet egy drágább toll, irattartó vagy naptár. Uralkodjon jól látható rendezettség az asztalon, amelynek színe elegánsan sötét. Egyedivé teszi a teret egy-egy saját kép, origami vagy dísztárgy. Friss lendületet pedig a diploma, oklevél elhelyezése adhat.

 

SZŰZ: az állandó rendet a mappák és dossziék sokasága garantálja, ezek legyenek korszerűen és igazán praktikusak. Mindennek megvan a maga helye, esetleg egy szép virág még elfér a sarokban, de más díszítőre nincs szükség. Letisztult formák, fehér szín, nagy tiszta felületek. Így maximumon leszel.

 

MÉRLEG: a rend felett győz a lezser esztétika: passzoljanak egymáshoz a színek és formák. Tükrözze a személyiségünket az asztal, legyen rajta fotó, erőt adó kő (lapis lasuli) és szép írószerek. Kizárólag szép környezetben megy igazán a munka, ezért a tartalomért a forma a felelős, ne feledd!

 

SKORPIÓ: távol tartja a fásultságot, harmonizálja a hangulatot egy olyan tárgy, ami a gyerekkorra, gyermeki részedre emlékeztet: rajz, kedves tárgy, mesehős képe. Ha közelít a lefele sodró örvény, gyújts meg egy mécsest. Legyenek napsárga tollaid, mappáid és tégy egy kis szélcsengőt a lámpádra.

 

NYILAS: szakkönyvek kupacban, papírok hanyag eleganciával mindenfelé. A szellem azonban abszolút uralkodik a káosz felett, nincs szükség semmiféle materiális rendezőelvre. Amire viszont van, az a sorrendbe szedett feladatlista, az elérendő célok vázlata és egy hegyet ábrázoló tájkép a gondolatok laza áramlásához.

 

BAK: a fókuszban a monitor. Minden más pedig, ami nem a hatékony munkavégzést szolgálja, kiszorul. Tradicionális, nagy nehéz bútordarab az asztal, a szék pedig legyen kényelmes. Elengedhetetlen elem a víz: inni és inspirálódni általa. Az üvegtárgyak összehangolják az agyféltekék munkáját.

 

VÍZÖNTŐ: a játékosság, naprakészség és büszkeség jegyében gondolkodjunk: legyenek kéznél trendi kütyük, humoros feliratok vagy képek és az elért eredményeket méltató bizonyítékok. Jó, ha van óra is, ami a korlátokra figyelmeztet, és kapjon helyet valami olyasmi is, ami a szabadságra!

 

HALAK: pasztellszínek, keleti tárgyak és lágy zene, így ideális a hely az alkotásra. Az asztal inkább emlékeztet egy meghitt zugra, mint komor feladatközpontra. Ha jól érzed magad, jól is teljesítesz, tedd tehát az asztalra nyugodtan a kedvenc haladat, hörcsögödet, teknősödet, ő is a „kollégád”.

 

A cikk szerzője: dr. Szalai Szilvia

Comments are closed