Milyen forgószéket válasszunk, ha 8 órás ülő munkát végzünk?

Milyen forgószéket válasszunk, ha 8 órás ülő munkát végzünk? - Impala Bútorkereskedő Kft.

Akik csak a gyors választ keresik: ergonomikusat. De milyen forgószéket válasszunk akkor, ha egyéb elvárásaink is vannak.

 

A legtöbben bele se gondolnak, mennyi problémát okoz, ha nem megfelelő a kiválasztott forgószék, amiben a munkaidő nagy részét töltjük. Egy jól kialakított, ergonomikus forgószék, akár könnyebbé is teheti a munkavégzést. Az ülés viszont a legkártékonyabb testhelyzet, mert nem észrevehetően azonnal, hanem szépen lassan fejti ki hatását. Érdemes figyelni a jelekre, mert egy egyszerű izom fájdalomtól kezdve, akár porckorongsérvig is fajulhat a helyzet. Éppen ezért érdemes komolyan körbejárni a kérdést, hogy milyen forgószéket érdemes választani akár munkahelyre, home officba, vagy a gyermekünk íróasztalához.

A megfelelő forgószék kiválasztásához, most ismét adunk néhány tippet, amit érdemes betartani.

Az ülőfelület kényelme

Ahogy olvassa a kényelem szót, senkinek sem egy jó kemény pad jutott az eszébe. Inkább egy olyan székre gondol, aminek a szivacsa nem túl puha és nem is túl kemény. Fontos, hogy olyan szivacsot válasszunk, ami kényelmes számunkra hosszútávon is, mert ez tudja a leggyorsabban kényelmetlenné tenni a székünket. Bár ezt székvásárlás közben nem mindig tudjuk rögtön megállapítani, de ha a legkisebb jelét is érezzük, hogy talán nem az igazi, akkor érdemes továbbnézelődni!

Magasság kiválasztása

Ha nem megfelelő a termék, akkor általában két véglettel találkozhatunk: túl magas, vagy túl alacsony. Ha túl magas, azzal az lehet a probléma, hogy a lábunk nem éri el a földet, vagy nem tudjuk rendesen elhelyezni a lábat, mert nem fér be az asztal alá. A helyes pozíció az, amikor talpunk lent van a földön, a comb vízszintes, a könyök pedig az asztallal egy szinten helyezkedik el.

Karfa

A karfa azért fontos tényezője a forgószéknek, vagy a karosszéknek, mert alátámasztja a karunkat, ezzel csökkentve a vállra nehezedő súlyt. Érdemes állítható karfás széket választani, mert azt úgy lehet változtatni, ahogy az aktuális tevékenységünk megköveteli. Például, amikor telefonálunk vagy gépelünk a számítógépen, akkor azokhoz is más-más beállítás kell, a kényelmes pozíció eléréséhez.

Háttámla

A háttámla biztosítja a megfelelő tartást és stabilitást. A legfontosabb, hogy munka közben ne fájó háttal kelljen dolgozni. A helyes testtartás érdekében a háttámlának követnie kell a gerincet és illeszkednie ahhoz. Nagyon fontos, hogy a derekunkat se hagyjuk cserben, mert amíg a gerinc alsó része nincs megfelelő helyzetben addig a felső része sem lesz.

Fejtámasz

A fej megtámasztása tehermentesíti a gerinc nyaki részét és az ott elhelyezkedő izmokat. Akik, akár már csak napi 4 órát is eltöltenek egy székben, azoknak érdemes fejtámasszal ellátott forgószéket választani.

Teherbírás

Nagy teherbírású vezetői székeink ideálisak nagyobb testsúlyú egyének számára. Kényelmes karfa, széles háttámla és ülőfelület, gondoskodik, a mindennapi kényelemről. XXL és XXXL forgószékeink, légáteresztő, kényelmes textilbőr és szövetkárpit anyagból készülnek

A Székkirálynál választott forgószék segíthet megőrizni az egészséget, így hatékonyabb és produktívabb ülőmunkát végezhet. Ha kételyei támadnának, jöjjön be hozzánk 13. kerületi áruházunkba, és tapasztalja meg első kézből, a jó forgószék hatását!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük