4 trükk a lakberendezéshez, amitől tágasabbnak érezhetjük a szobát

4 trükk a lakberendezéshez

A nagyobb tágasabb tereket jobban szeretjük, mint azokat, ahol kevesebb a hely. Íme 4 trükk a lakberendezéshez amivel tágasabbá tehető a tér.

 Ez viszont nem csak az négyzetmétereken múlhat! Egy kisebb szobát is tágasabb hatásúvá varázsolhatunk, néhány trükk segítségével. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a trükköket, hogy Ön is vizuálisan nagyobbá tehesse az otthonát.

Használjon világos színeket!

A világos színek közismertek arról a tulajdonságukról, hogy tágas hatást kölcsönöznek a térnek, míg a sötétebb színek összenyomják azt. Ezért az első tippünk, hogy falszínnek mindenképpen világos árnyalatot válasszunk, bézst, fehéret vagy világosszürkét. A plafont is érdemes eszerint megválasztani. A fehérrel nem nyúlhatunk mellé, viszont arra érdemes figyelni, hogy kerüljük az azonos fal és mennyezet színeket, mert az egy zárt doboz hatását keltheti.

A bútorok kiválasztása

Ha nagyobb bútort választunk érdemes, úgy választani, hogy a termék passzoljon a választott fal színéhez. Kisebb bútorok esetén már szinte bármilyen tetszőleges színnel dolgozhatunk. A nappalikban általában az ülőalkalmatosságot egy kanapé testesíti meg, viszont azt is érdemes minél praktikusabban kiválasztani. A hálóba sem érdemes olyan bútort választani, ami a fél szobát elfoglalja, inkább valami kompaktméretűt, és azt is a fal mellé érdemes elhelyezni. Igyekezzünk olyan polcot választani, ami zárt és nem látjuk a benne lévő dolgainkat, mert egy nyitott polc telerakva mindennel nem azt a célt fogja szolgálni, hogy tágas hatást kölcsönözzünk otthonunknak. Ebédlő vagy dohányzóasztalnak válasszunk üvegből készültet, hiszen az átengedi a fényt és tágasabb szoba érzését kelti.

Legyen elegendő napfény!

Azt már az első pontban jeleztük, hogy a lehetőleg világos színeket használjunk, viszont ehhez az is kell, hogy elég fény jusson a szobába, különben nem érjük el a kívánt eredményt. Függönyt is érdemes úgy kiválasztani, hogy sok fényt engedjen be és, hogy passzoljon a szoba színeihez. Ha a körülmények nem adottak a természetes fényáradathoz, pótoljuk azt lámpák segítségével! Minél nagyobb teljesítményűek a lámpák izzói, annál jobban bevilágítják a szobát. Asztali lámpát is használjon nyugodtan, mert nemcsak az asztalon néz ki jól, hanem a komódon, az éjjeliszekrényen elhelyezve még dekorálhat is vele.

4 trükk a lakberendezéshez

Többet ésszel!

Minél okosabban dekorál, annál ügyesebben rejthető el a szoba mérete. A tükör használata amellett, hogy mutatós, nagyobb, tágasabb teret nyit, hiszen visszaveri a fényt, ezzel téve világosabbá és tágasabb hatásúvá a szobát. Ez a 4  trükk a lakberendezéshez, már sokat segíthet önnek, hogy tágasabbá tehesse otthonát.

Ha úgy érzi, készen áll megváltoztatni saját lakását, nézzen körbe termékeink közt és nézze meg akciónkat is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük